Skip to content

Aankoopmakelaar, Waarom eigenlijk?

Datum:
Autheur:Lex Schreven
Categorieën:Blog

Een makelaar werkt bij een transactie van een woning nooit voor twee partijen tegelijk, dat zou namelijk niet correct zijn! Een aankoopmakelaar behartigt alleen de belangen van de koper.

Wat doet een aankoopmakelaar voor mij?

Door de marktkennis, deskundigheid en ervaring bespaart een aankoopmakelaar je tijd, problemen en vaak duizenden euro’s. De kosten van de aankoopmakelaar verdien je terug in diverse zaken zoals;

  • Inzicht in de waarde van de woning
  • De koopprijs
  • Tijdwinst in afwikkeling van alle zaken
  • Onderhandelingen met de juiste voorwaarden
  • Begeleiding tijdens het gehele proces (van A tot Z)
  • De juiste contacten in de (lokale) markt
  • Essentiële informatie over de woning (erfdienstbaarheden, bouwkundige staat, bestemmingsplan etc.)

Een aankoopmakelaar kan ten alle tijden worden ingeschakeld. Je kunt ook eerst zelf gaan kijken naar een woning en daar aansluitend de aankoopmakelaar inschakelen om met zijn expertise voor jou het onderhandelingstraject in te gaan.

Let wel: Een aankoopmakelaar mag/kan geen bouwkundige keuring of taxatie uitvoeren voor een aangekochte woning. Dit dient gedaan te worden door een externe/onafhankelijke partij. De aankoopmakelaar kan wel voor je de afspraken regelen.

Persoonlijke betrokkenheid

Een aankoopmakelaar heeft diverse contactmomenten met zijn kandidaten. Het empathisch vermogen is hierbij zeer belangrijk. Vaak komen kandidaten in een andere fase van hun leven. Dit kunnen verschillende situaties zijn zoals bijvoorbeeld, het eerste koophuis, een kindje op komst of men gaat samenwonen. Maar ook een scheiding, een samengesteld gezin, het overlijden van een familielid, verhuizen vanwege werk en ga zo maar door. Iedereen herkent zich wel in één van deze omstandigheden.

‘Het is prachtig om mensen te kunnen helpen om de nieuwe fase van hun leven positief in te gaan, daar doe je het voor’.

Wil je niet onder druk gezet worden, wil je geen woningen meer mislopen in deze tijd, wil je de juiste prijs betalen voor een woning met de juiste voorwaarden en wil je als eerste op de hoogte zijn van het meest recente aanbod….. Schakel dan een aankoopmakelaar in!