Skip to content

Hoe een makelaar de waarde van jouw huis vergroot

Datum:
Autheur:Lex Schreven
Categorieën:Blog

Hoe een makelaar de waarde van jouw huis vergroot

Jij hebt geen makelaar nodig, toch? Jouw huis verkoopt zichzelf wel. Of lijkt dat misschien toch rooskleuriger dan gedacht? Wanneer je er aan denkt jouw huis te verkopen, schiet de gedachte dit zelf te organiseren en vast te leggen wellicht door je hoofd. Het bespaart op de kosten voor een makelaar, maar biedt tegelijkertijd ook onzekerheden en juridische uitdagingen. Om je te helpen jouw keuzes te overwegen, leggen we je in deze blog uit welke voordelen de inzet van een makelaar met zich mee brengt.

Een makelaar levert tijd op

Jouw huis is jouw thuis. Je kent iedere hoek, elke kraak in de trap en weet precies te vertellen waarom het er nou zo fijn wonen is. Wanneer je zelf de verkoop van jouw woning verzorgt, kun je hier alles over vertellen, op een moment dat het jou ook het beste uitkomt. Je bent dus niet afhankelijk van de agenda van een verkoopmakelaar. Bovendien bespaar je een flinke som door zelf de bezichtigingen te begeleiden, plan je de afspraken waarop het voor jou gelegen komt en heb je persoonlijk contact met een potentiële koper waardoor je ook een juist gevoel bij iemand hebt of krijgt.

Maar doe dit niet zonder makelaar! Wanneer jij jouw woning verkoopt zonder makelaar, heb je geen lokale marktkennis is huis en bereik je een veel minder grote doelgroep. Daarnaast wil je natuurlijk het liefste een zo optimaal mogelijke opbrengst met de juiste voorwaarden. Dus ga niet zelf aan de slag met een advertentie via Facebook, Instagram of Marktplaats, maar laat dit juist professioneel regelen door een NVM makelaar met uiteraard een Fundapakket. Op het moment dat jij jouw huis nu te koop zet, kunnen er wel tientallen mensen reageren.

Een makelaar levert geld op

Als makelaar is iedere stap bij de verkoop van een woning voor ons bekend. We weten precies waar we ons op focussen, welke vervolgstappen er aankomen en kunnen ons hierdoor richten op de unieke eigenschappen van jouw woning. Zo kunnen wij jouw huis op een objectieve, maar onderscheidende manier in de markt presenteren om uiteindelijk een zo hoog mogelijk bod te ontvangen.

Een goede makelaar levert je dus juist geld op! Van het bepalen van de woningwaarde, vaststellen van de vraagprijs en professioneel presenteren op Funda, tot het afronden van de biedingen met potentiële kopers. Geen werkdag is voor ons hetzelfde. Juist daardoor weten wij de verschillende type kopers te herkennen en kunnen we snel inspelen op de wensen en behoeften die bij hen leven. We weten keuzes of prijzen te onderbouwen en geven inzicht in hoe potentiële kopers in jouw woning hun droomhuis kunnen realiseren.

Een makelaar levert veel minder stress op

Naast de ontzorging biedt de inzet van een makelaar ook op juridisch vlak veel voordelen. Het verkopen van jouw huis is immers veel meer dan alleen een overdracht van de sleutel in ruil voor een goede verkoopprijs. Het is een juridische handeling waar rechten en plichten bij komen kijken. Dat betekent dat zowel de koper als verkoper verschillende rechten hebben.

Als makelaar zijn wij volledig op de hoogte van al deze juridische aspecten en zorgen wij ervoor dat we jouw risico’s beperken. Wij stellen een koopcontract op en controleren dat nog voordat jij en een koper het ondertekenen. Een belangrijk voordeel, vooral als jij je bedenkt dat je anders wellicht op termijn aansprakelijk kan worden gesteld voor een verborgen gebrek.

Wij zetten een stapje extra

Kies je voor een makelaar dan kies je voor een professionele presentatie, véél minder stress, kennis over de regionale huizenmarkt, een groot bereik (via Funda) en een juridisch goed gedekte overdracht. Maar dat niet alleen. Als makelaar zetten wij namelijk net dat stapje extra. Wij denken na over een tactische verkoopstrategie, regelen open huizen routes, kijkdagen of -avonden, verkoop via schriftelijke biedingen, mooie verkooppresentaties, duidelijke documentatie hoe jij jouw woning dient op te leveren en nog zoveel meer. Wij zijn en blijven op de hoogte van alle nieuwe regels en wetgeving en volgen jaarlijks diverse cursussen om in te kunnen spelen op alle ontwikkelingen binnen de woningmarkt.

Naast de in deze blog genoemde argumenten om toch een makelaar in te schakelen, zijn wij natuurlijk als geen ander bekend met de regionale woningmarkt. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of welke vraagprijs wij voor jouw woning in gedachten hebben? Vraag dan een vrijblijvende en gratis waardebepaling bij ons aan. We komen graag bij je langs om kennis te maken.

Lex Schreven | Register NVM Makelaar – Taxateur

Koopklik Makelaardij & Taxaties

Beekstraat 54 – 313 | 6001 GJ Weert | info@koopklik.nl | www.koopklik.nl | 0495-234333