Skip to content

Mensen, laat je niet gek maken!

Datum:
Autheur:Lex Schreven
Categorieën:Blog

Mensen, laat je niet gek maken!

 

Diverse mediakanalen staan er vol mee, nieuwsberichten met titels als ‘woningmarkt droogt op’, ‘huizenprijzen stijgen naar recordhoogte’, ‘aantal transacties nemen toe’, ‘nieuwbouw van woningen dreigt vast te lopen’, ‘schreeuwend tekort aan woningen’ en ga zo nog maar even door. Dat er een gekte op de woningmarkt heerst moge duidelijk zijn, maar mensen één tip: zorg dat je je goed laat informeren en schakel professionele hulp in!

 

Sta je op het punt om een huis te kopen of verkopen dan geeft NVM makelaar Lex Schreven van Koopklik Makelaardij & Taxaties enkele tips hoe je minder stressvol te werk kan gaan.

 

  • Laat je niet gek maken!

Overal wordt er over de krapte en gekte van de woningmarkt gesproken. Meer belangstellenden bij minder te koop staande woningen, waardoor er schaarste ontstaat. Houd daarbij je hoofd koel en schiet niet in de stress. Ga niet met een onrustig gevoel je huis te koop zetten of een huis aankopen. Kijk juist naar de mogelijkheden en oplossingen. Daarnaast kunnen er tegenwoordig biedlogboeken worden opgevraagd, waardoor potentiële kopers zich enorm laten beïnvloeden in toekomstige biedingen, pas daarmee op! Ieder verkoopproces verloopt weer anders. Laat je daarbij informeren door een professionele en gecertificeerde NVM makelaar – taxateur. Zij zijn immers op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen. En onthoud: Het woningaanbod wordt gelukkig wel continu aangevuld.

  • Weet wat je mogelijkheden zijn

Ga goed voorbereid op pad! Alvorens je de zoektocht opent en bezichtigingen gaat plannen dien je wel de hypotheekmogelijkheden helder in kaart te hebben. Tegenwoordig is (financiële) zekerheid enorm belangrijk bij een aankoopproces. Zorg ervoor dat je bij een erkend ‘onafhankelijk‘ hypotheekadviseur de correcte en meest volledige uitleg krijgt. Zo weet je welke woningen binnen je bereik liggen en wat de recente regelgeving is, zodat je direct kan toeslaan! Uiteraard zijn ook het eigen spaargeld, een schenking of overwaarde van de huidige woning heel belangrijk. Laat ons als gecertificeerd NVM makelaar een vrijblijvende waardebepaling uitvoeren en wellicht de verkooppresentatie al volledig in orde maken. Op deze manier ben je pro-actief bezig!

  • Schakel een NVM aankoopmakelaar in

Koopklik Makelaardij weet als NVM aankoopmakelaar alle ins en outs van de regionale woningmarkt, het is immers ons vak. Met een weldoordachte aankoopstrategie, professionele advisering en een waarde berekening van de woning sta je als kandidaat met een aankoopmakelaar veel sterker. Je komt serieuzer over met een compleet en concreet bod inclusief de juiste voorwaarden opgesteld door een NVM aankoopmakelaar. Dit kan in deze markt doorslaggevend zijn!

  • Schrijf je in als woningzoeker

Wil je Koopklik Makelaardij & Taxaties laten weten dat je actief op zoek bent op de woningmarkt? Meld je via de website vrijblijvend aan als zoeker: https://www.koopklik.nl/contact/

Op deze manier krijg je tijdig het meest actuele woningaanbod in je mailbox, waardoor je direct kan schakelen voor het inplannen van een bezichtiging. Als woningzoeker dien je natuurlijk wel je woonwensen kenbaar te maken. Denk hierbij aan locatie, prijsklasse, woningtype, aantal slaapkamers, woonoppervlakte etc.

Ps. Vergeet ook niet om je zoekwensen kenbaar te maken via www.funda.nl en volg ons op de socials: https://www.facebook.com/koopklik en https://www.instagram.com/koopklik/

  • Kijk breder/verder dan je standaard eisenpakket

Weet wat je zoekt! Zet je woonwensen op een lijst zodat je je  gericht kunt oriënteren op de woningmarkt. Echter, staar je niet blind op bijvoorbeeld een minimaal aantal slaapkamers, wel/geen berging, minimaal aantal m2 woonruimte etc. In 9 van de 10  gevallen ga je niet je complete eisenpakket vinden bij een woning. Bepaalde zaken zijn natuurlijk niet te veranderen, zoals bijvoorbeeld de locatie en het perceeloppervlak. Maar diverse andere aspecten zijn vaak wel aan te passen.

Als voorbeeld: Zoek niet specifiek op het aantal m2 woonruimte. Bij sommige woningen mag een tweede verdieping, kelder of een aangebouwde woonruimte/serre niet bij de woonoppervlakte gerekend worden conform de wettelijke meetinstructies, maar is dit middels en simpele ingreep wel te realiseren door bijvoorbeeld een dakraam/dakkapel te plaatsen, verwarming aan te brengen of extra daglicht toe te voegen.

  • Begin of ga door met sparen

Voor de aankoop van een woning, of een eventuele verbouwing, dien je in de meeste gevallen aantoonbaar eigen middelen/spaargeld te hebben. Zorg ervoor dat je jezelf de mogelijkheid biedt om voldoende spaargeld opzij te leggen om je droomwoning te kunnen kopen en/of verbouwen. Deze eigen middelen kunnen natuurlijk ook voortvloeien uit de verkoop van je huidige woning. Normaliter zal bij een dergelijke verkoop een groot gedeelte van de eventueel aanwezige overwaarde gebruikt worden voor de aankoop van een nieuwe woning.

 

Kortom: Ga goed voorbereid op pad, doe zelf geen gekke dingen, laat je deskundig adviseren en zorg dat je pro-actief bent!

 

Lex Schreven

Register NVM Makelaar – Taxateur

Koopklik Makelaardij & Taxaties

info@koopklik.nl

www.koopklik.nl