Mijn favorieten

Taxaties

Taxaties
Er zijn verschillende doeleinden voor het laten uitvoeren van een taxatie. Aankoop van een woning, oversluiten hypotheek, echtscheiding of nalatenschap.
 
Taxateur uit de regio
Voor het verkrijgen van een hypotheek is een taxatierapport verplicht! De hypotheekverstrekker dient een goed beeld te krijgen van de marktwaarde van de te financieren woning. Een taxateur uit de regio kent de ontwikkelingen in de markt en zal bijdragen tot de juiste waarde. Alleen een erkend taxateur (RT – Register Taxateur) is bevoegd om een woning te taxeren.
 
NWWI
Koopklik is aangesloten bij het NWWI. Deze organisatie (Nederlands Woning Waarde Instituut) ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Zo krijgen geldverstrekkers, intermediairs en consumenten een betrouwbaar en helder inzicht in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.
Voor de financiering (met NHG) is een gevalideerd taxatierapport verplicht. Dit betekent dat deze wordt gecontroleerd of de taxateur én zijn taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen.
 
Voor meer informatie: info@koopklik.nl | 06-31919858
Of raadpleeg de volgende websites: www.nvm.nl | www.nrvt.nl | www.nwwi.nl